Vergi Ceza Hukukunda Yanıl(t)ma isimli çalışmamız yayımlandı.

Prof. Dr. Özgür BİYAN – Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Prof. Dr. Güneş YILMAZ – Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi

ÖN SÖZ’den (Alıntı)

Öncelikle ifade edelim ki Vergi Hukukunda yanılma konusunda müstakil bir monografi çalışması olmaması bizi bu konuda araştırma yapmaya teşvik eden ilk faktör olmuştur. Gerçekten de ilgili konuda yazılmış literatürde yer alan derli toplu bir kitap çalışmasına rastlamadık. Dolayısıyla ilk olarak amacımız konuyla ilgili problemli görülen alanları bir araya getiren bir derleme yapmaktı. Umarız amacımıza ulaşmışızdır.

…. İkinci aşamada vergi hukukuna getireceğimiz farklılık ne olabilir sorgulamasına girdik. Zira yanılma başı sonu belli bir konu gibi görünmekteydi ve yazılacaklar az çok belliydi. 

Okumalarımızı yaparken bu konunun hiç de dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını, başı sonu belli bir konu olarak algılanmaması gerektiğini, aslında enine boyuna tartışılması gereken ceza hukukunun önemli başlıklarından biri olduğunu keşfedince merakımız ve isteğimiz de değişti ve arttı. 

…TCK kapsamında düzenlenen hata/yanılma hükümlerini vergi kaçakçılığı halleri başta olmak üzere vergi suçları açısından değerlendirme konusunda fikir ayrılıklarımız oldu. Bazen düşüncelerimiz değişti. Bazen geri adım attık. Ceza Hukukunda son derece önemli bir yer tutan yanılma hallerinin vergi suçlarında da uygulanabilme ihtimallerini düşündük. Çalışmada detayları ile de görüleceği üzere vergi suçu olarak düzenlenen her bir fiil bazında TCK m. 30 bağlamında yanılma hükümlerinden faydalanılabilir mi hususunu teorik de olsa tartışmaya açmak istedik. Ve böylece genellikle kabahatler açısından ve VUK kapsamında tartışılan konuyu TCK gözlüğü ile okumaya çalışarak en azından teorik de olsa farkındalık yaratmaya çalıştık. Bu konuda başarılı olduğumuza okuyucu karar verecek.

Çalışma ile ilgili daha fazla bilgi için burayı tıklayabilirsiniz.

Çalışmaya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Çalışmayla ilgili Dr. A. Bumin Doğrusöz‘e ait köşe yazısı için burayı tıklayabilirsiniz. (27.02.2024)

ISBN: 9786052642344

Sayfa Sayısı: 235

Baskı Zamanı: Ocak 2024

Print Friendly, PDF & Email

İlginizi Çekebilir...

Bir cevap yazın

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.