Vergi Hukuku Kitabının 4. Baskısı Çıktı.


Vergi Hukuku başlıklı kitabın yeni baskısı Şubat 2024 itibariyle Adalet Yayınevinden yayınlandı. Bir önceki baskıdan bu yana gerçekleşen kanuni düzenlemeler (7394, 7417, 7421, 7418, 7423 ve 7491 Sayılı Kanun Değişiklikleri) ilave edilerek güncellediğim çalışmayı aynı zamanda gözden geçirerek revize işlemlerini tamamladım. Çeşitli üniversitelerde ders kitabı olarak okutulan çalışmayı önceden inceleyen ve izleyen öğretim üyesi arkadaşlarımın önerilerini de dikkate alarak yenilediğimiz çalışmamızın bu baskısının okurlara ve öğrencilere faydalı olmasını dilerim.

Kitabı ders kitabı olarak okutmak ya da örnek edinmek isteyenler doğrudan yayınevinden talepte bulunabilecekleri gibi benimle de iletişime geçebilirler.

ÖN SÖZ (ALINTI)

Bu kitap vergi hukuku alanında geçerli olan temel kuralları öğrenmek isteyenler için kaleme alınmıştır. Başta iktisadi, idari ve sosyal bilimler ile ilgili bölümlerde eğitim alan öğrenciler olmak üzere vergi hukukunu öğrenmek isteyen, çeşitli mesleki sınavlara hazırlanan herkesin bu kitaptan yararlanabilmesi mümkündür. Kitap yasal düzenlemelere dikkat edilerek hazırlanmış, ancak yalın ve sade bir dil çerçevesinde kaleme alınmaya çalışılmıştır. Temel hedef kitle konuyu yeni öğrenenler olduğundan “anlatım dili” tercih edilmiş, teknik açıklamalara yer verildikten sonra konuların daha iyi anlaşılması için açıklamalarda bulunulmuş ve/veya örneklendirmeler yapılmaya çalışılmıştır. Okuyucunun konuyu daha iyi anlayabilmesine destek vermek ve muhakeme yapabilmesini sağlamak adına metin içlerinde “dikkat” veya “ipucu” şeklinde kutucuklar konulmuştur. Dikkat kutucukları konuların ya da ara başlıkların daha iyi kavranabilmesi için okuyucuyu düşünmeye teşvik amaçlı ve öğrenicilere yönelik çeşitli sınav veya mülakatlarda gelebilecek soru şeklinde oluşturulmuştur. İpucu kutucukları ise anlatılmaya çalışılan başlıklardaki “öz” ya da “temel” olan kurallara dikkat çekmek ve görsellikten de yararlanarak kolay bir şekilde akılda tutulmasını sağlamak adına düzenlenmiştir. Ayrıca yer yer tablo ve şekil ile de görsel olarak öğrenmeyi destekleyici düzenlemeler yapılmıştır. Kitabın sonunda yer verilen kavram dizini ise belli başlı aranılan kavramlara kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabilmesine olanak sağlamaktadır.

Bu baskıda yeni bir adım olarak hem yaşadığımız tecrübelerden paylaşım yapmak hem de öğrencilerden gelen genel sorulara ışık tutmak maksadıyla “Vergi Hukukuna Verimli Nasıl Çalışılabilir?” kısmı konulmuş ve öğren(i)cilere yönelik tavsiyelere de yer verilmiştir.

Kitabın içeriği hakkında daha detaylı bilgi için burayı tıklayabilirsiniz.

Kitaptan edinmek isteyenler buraya tıklayabilir.

Print Friendly, PDF & Email

İlginizi Çekebilir...

Bir cevap yazın

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.